אולימפיאקוס
מכבי Playtika תל אביב אולימפיאקוס
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
מכבי Playtika תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
חמישי ב-21:15: מכבי אצל אולימפיאקוס
הצהובים מגיעים לפיראוס בחיפוש אחר ניצחון חוץ יקר ערך שיכול להיות משמעותי במאבקי המיקום (שידור ישיר ב-5SPORT)
“אנחנו נוסעים לשחק במגרש קשה מול קבוצה טובה שראינו את היכולות שלה בסיבוב הראשון”, הדגיש המאמן עודד קטש, “נצטרך לשמור על האינטנסיביות שלנו לאורך 40 דקות ולהוציא לפועל את תוכנית המשחק שלנו”.
“אחד המפתחות זה לעצור את השיטה שלהם”, הבהיר רומן סורקין לקראת המפגש הקשה, “הם קבוצה שרצה כמה שנים בשיטה מסוימת אז נצטרך לעצור את שיטת המשחק שלהם. הסגל שלהם ארוך מאוד, עם שחקנים מוכשרים מאוד”. נצטרך לעצור אישית את הקלעים – יש להם קלעים מצוינים”.
הסנטר הישראלי הוסיף: “צריך לבוא חדים ולשחק את המשחק שלנו. קשה לשחק שם, אבל אנחנו רגילים לזה. האווירה שם זה רק תירוץ – אנחנו צריכים לבוא, לשחק חזק ולנצח”.
“המפתח מתחיל כאן היום, באימון”, אמר לורנזו בראון, “אנחנו צריכים להינעל על מה שהם עושים בהתקפה ולתקוף את הדברים האלה. צריך לערב את החבר’ה שלנו, למצוא את השחקנים החמים, להפעיל לחץ על ההגנה שלהם ולשחק בקצב גבוה”.
על כך שהקבוצה חזרה לישראל ולהיכל לקראת המשחק אמר הרכז: “זה מדהים, זה מרגיש נהדר לחזור. אני יודע שכל החבר’ה שמחים להיות פה, וזה נותן לנו רוח גבית. להגיע, לעשות את העבודה האקסטרה ולהיות הקבוצה שאנחנו יכוים להיות ונהיה גם בעתיד”.
אולימפיאקוס אמנם איבדה בקיץ שני שחקנים שהיו מרכזיים מאוד בהגעה שלה לגמר היורוליג אשתקד, בדמות סשה וזנקוב שנטש לטובת סקרמנטו קינגס וקוסטס סלוקאס שהדהים את יוון וכל אירופה כשחצה את הקווים לפנאתינייקוס היריבה. ועדיין, מדובר בקבוצה מאומנת וחזקה שהשתדרגה במשחק הפנים שלה עם החזרתו של ניקולה מילוטינוב המצוין.
השחקן המוביל של החבורה מפיראוס הוא הפורוורד אלק פיטרס, מועמד מוביל לתואר השחקן המשתפר של העונה, שמעמיד ממוצעי שיא בקריירה של 15 נקודות ו-5.2 ריבאונדים למשחק. לצדם בולטים שחקנים נהדרים דוגמת הסטופר ההגנתי תומאס ווקאפ, הגארד אייזאה קנאן, הסווינגמן האתלטי שאקיל מקיסיק והפורוורד היווני הוותיק קוסטס פאפאניקולאו. מי שייעדר מהמשחק הוא הסנטר הענק מוסטפא פאל, לאחר שאולימפיאקוס הודיעה שהוא נפצע וינוח שלושה שבועות.
אחד המפגשים הקלאסיים בהיסטוריה של היורוליג ייערך זו הפעם ה-29 מאז הקמת המפעל במתכונתו הנוכחית בשנת 2000. היוונים ניצחו ב-15 מהעימותים הקודמים לעומת 13 ניצחונות בצהוב-כחול. הניצחון האחרון של מכבי באולם השלום והאחווה בפיראוס הגיע בנובמבר 2019 עם 65:90 מהדהד בהובלת טיילר דורסי וסקוטי ווילבקין (19 נקודות כל אחד).
אולימפיאקוס ניצחה את מכבי בפיראוס
הצהובים לא הצליחו לעצור את מילוטינוב (20 נק' ו-20 ריב'), הפסידו 89:72 וירדו למאזן 10:12 ביורוליג. במוצאי שבת: דרבי בחוץ
זה היה ערב מתסכל מול קבוצת ההגנה הטובה באירופה, שלא השאירה לחבורה של עודד קטש מרחב תמרון. מילוטינוב הסרבי קלע 20 נקודות והוריד 20 כדורים חוזרים כדי להוליך את היוונים לניצחון שהשווה את המאזנים של שתי הקבוצות. ווייד בולדווין היה הקלע המוביל של מכבי עם 18 נקודות, כאשר תמיר בלאט ובונזי קולסון מוסיפים 10 נקודות משלהם.
“יש דברים שאי אפשר לשלוט בהם, החטאנו כמה זריקות טובות. מול אולימפיאקוס, ובמיוחד כאן, צריך לעשות את הדברים נכון”, הדגיש המאמן עודד קטש בסיום. “איבדנו יותר מדי כדורים. במחצית השניה הגענו למצבי זריקה טובים והחטאנו, כשמהעבר השני הם השיגו קליעות גדולות. הם שיחקו טוב מאיתנו והגיע להם לנצח”.
מהלך המשחק
ההתחלה הייתה שייכת למקומיים, שבעזרת מילוטינוב ופיטרס עלתה ל-4:12 מוקדם. בלאט עלה מהספסל וצלף שתי שלשות, אבל אולימפיאקוס המשיכה להגדיל את היתרון ל-13 נקודות. אחרי תמיר, גם ג’ונדי דייק פעמיים מעבר לקשת וריברו נעל את הרבע עם שתי נקודות משלו, שהקטינו את הפיגור ל-26:18.

מכבי המשיכה להתקרב בפתיחת הרבע השני, בזכות נקודות של מנקו בצד אחד וחסימה ענקית שלו על סיקמה בצד השני, כשגם ריברו משיג נקודות חשובות בצבע. תוסיפו שלשה של בולדווין ולוח התוצאות התאזן – 28:28. מיטרו-לונג ענה בשלשה וגם מילוטינוב שחזר לפרקט המשיך לעשות נזק, אבל קולסון נכנס לעניינים עם 4 נקודות רצופות וגם ריברו המשיך לסיים יפה בצבע. בתום המחצית הראשונה הובילה אולימפיאקוס 36:42.
המחצית השניה נפתחה עם נקודות של סורקין, אבל אחריהן הגיעה ריצת 0:12 של המארחים ששוב ברחו לפער 16 נקודות. קולסון ובולדווין השיגו נקודות קשות כדי לשמור על מכבי בתמונה, כשמנגד פאפאניקולאו קלע שלשה מהפינה. ווב קלע שלשה בשניות הסיום של הרבע השלישי כדי להשאיר תקווה לקאמבק – 57:69 אחרי 30 דקות.

גם את הרבע האחרון פתחו היוונים עם ריצה גדולה, בדרך ליתרון שיא של 21 נקודות. מנקו קלע שלשה ובולדווין נלחם על כל נקודה, והפער ירד ל-13. אבל זה היה טיפה קטנה בים, ומכבי הפסידה 89:72 בפיראוס.