ריאל מדריד
מכבי Playtika תל אביב ריאל מדריד
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
מכבי Playtika תל אביב
זרק/קלע
זרק/קלע
זרק/קלע
הג הת סה״כ
של על
של על
רביעי ב-19:30: ריאל מדריד מול מכבי
אחרי ארבעה ניצחונות ברצף בכל המסגרות, הצהובים יתארחו אצל הבלאנקוס. ספרופולוס: "רוצה ששחקנים יראו אופי". בלייזר: "100% פוקוס על המשחק הראשון"
“אנחנו צריכים להמשיך במומנטום החיובי מהשבוע שעבר. לריאל מדריד יש איכות, ניסיון וידע איך להיות בצמרת של אירופה במשך הרבה שנים ברציפות”, אמר המאמן יאניס ספרופולוס במסיבת העיתונאים לפני הטיסה לספרד. “מבחינתנו חשוב להילחם חזק, לשחק הגנה טובה ולהיות חכמים בהתקפה. אני רוצה שהשחקנים שלנו יראו את האופי שלהם בהתקפה ובהגנה ושיהיה לנו משחק יציב”.
כשנשאל מדוע כספי, זוסמן ודיברתולומיאו טסים עם הקבוצה למרות שאינם צפויים לשחק, השיב המאמן בחיוך: “אולי הם יכולים לשחק, מי יודע… לא, הם לא ישחקו. הם בשלבי ההחלמה האחרונים שלהם, אנחנו נוסעים ל-5 ימים והם באים איתנו מכמה סיבות – לחבר את כולם יחד, הם צריכים להתאמן איתנו והחלטנו שזה יהיה טוב יותר להתאוששות שלהם ולקצב החזרה שלהם לקבוצה. גם מבחינה פסיכולוגית זה נכון להיות כולם ביחד בכל משחק, כולם נלחמים יחד על כל ניצחון”.
“אפילו עוד לא דיברנו על המשחק השני”, הדגיש עוז בלייזר. “הדבר היחיד הוא שיש לנו בראש שאנחנו טסים למשחק ואחר כך יהיה לנו עוד משחק. חשוב לנו לנסות ולנצח את המשחק הראשון, זה יכול להיות ניצחון ענק בשבילנו שיקפיץ אותנו חזרה לאיפה שאנחנו רוצים להיות. אנחנו מתרכזים בו, 100 אחוזי פוקוס שלנו על המשחק הראשון”.
“בעונה הזאת יש הרבה פעמים ראשונות בשבילי. אין ספק שזאת אבן דרך בקריירה שלי, אבל זה רק חלק מהתהליך ומהדרך”, השיב בלייזר כשנשאל על ההתמודדות מול ריאל מדריד. “זה עוד משחק שאני רוצה לבוא ולעשות את הכי טוב, לא משנה מי נמצא מולי. שיחקתי מול קבוצות NBA ובנבחרת ישראל, זה עוד משחק שצריך לעשות בו הכל כדי לנצח”.

“הם קבוצה טובה מאוד וקשה מאוד לנצח אותם אצלם בבית”, הזכיר אנג’לו קלויארו. “מול כל קבוצת יורוליג קשה לשחק, במיוחד אצלה בבית ובמיוחד בספרד. אנחנו מתכוננים, ראינו סרטונים, בונים את תכנית המשחק וזה יהיה מבחן נהדר עבורנו. קליעה מבחוץ תמיד עוזרת, אבל בסופו של דבר המשחק מוכרע על הגנה. גם אם היינו קולעים באחוזים גרועים יותר במשחק מול ז’לגיריס, בו ניצחנו כמעט ב-30 נקודות הפרש, עדיין היינו מנצחים בזכות ההגנה. בזה צריך להשתפר, זה הפער המשמעותי מהעונה שעברה – ההגנה”.
שתי הקבוצות נפגשו בעבר פעמיים בגמר היבשתי, כאשר הגביע הלך למדריד ב-1980 ולתל אביב ב-2014. מאזן ההתמודדויות בין הצדדים במאה הנוכחית עומד על 10:17 לטובת ריאל, שמובילה 2:11 במשחקים שנערכו בבירת ספרד. הניצחון הצהוב האחרון במדריד הושג במרץ 2010 עם 64:66 על החבורה של אטורה מסינה. דייויד בלו ודיאור פישר הובילו אז את קלעי המנצחת עם 13 נקודות כל אחד, דורון פרקינס תרם 10 נק’, 8 ריבאונדים ו-5 אסיסטים.
63:79 לריאל על מכבי
הספרדים קטעו רצף של ארבעה ניצחונות בכל המסגרות של הצהובים. וולבקין הוליך עם 18 נק', ז'יז'יץ' הוסיף 14 נק' ו-10 ריב'. שישי ב-22:00: מתארחים אצל ולנסיה
מכבי Playtika תל אביב ירדה למאזן 6:3 ביורוליג לאחר הפסד 79:63 לריאל מדריד במסגרת המחזור התשיעי במפעל. הספרדים נתנו את הטון כבר מהפתיחה עם מבול שלשות, הצהובים עוד הצליחו להוריד לחד ספרתי עם התעוררות של ווילבקין, אך ברבע האחרון המקומיים סגרו את הסיפור. לחבורה של ספרופולוס אין יותר מדי זמן להתאושש, כשכבר בשישי יפגשו את ולנסיה בפואנטה דה סן לואיס.
מכבי פתחה עם ווילבקין, בראיינט, כהן, קלויארו וז’יז’יץ’ בחמישייה. בראיינט פתח טוב ושמר על תוצאה צמודה עד ה-4:4, אך משם ואילך ריאל מדריד תפסה פיקוד ושלטה בקצב כדי לייצר לעצמה יתרון מבטיח. רנדולף ודק הובילו ליתרון 8:15, ובהמשך שלשות נוספות של הבלאנקוס הגדילו עוד יותר את הפער. ז’יז’יץ’ העלה הילוך וצמצם את ההפרש ל-24:18 (סיים את המחצית הראשונה עם 10 נקודות), אך עוד נקודות של דק ושלשה של אלוסן קבעו 18:29 בסיום הרבע הראשון. המקומיים קלעו שש פעמים מחוץ לקשת בעשר הדקות הראשונות.
ברבע השני שחקני ריאל לא קלעו עוד שלשות, אך עדיין הצליחו לנצל רכות בהגנה של הצהובים-כחולים. תומפקינס ופרננדס שמרו על היתרון הדו ספרתי, 25:35. מהלך של סל ועבירה של דורסי עזר לצמק במעט, אך פקונדו קמפאסו וסרחיו יול המשיכו בשלהם והורידו את המארחת להפסקה ביתרון 32:45.
ברבע השלישי היו קולות של קאמבק, כשמכבי החלה לקלוע שלשות, בעיקר סקוטי ווילבקין. הרכז עלה למאזן של 14 נקודות ברבע הזה עם שתי שלשות רצופות, שעזרו לצמק ל-48:38. שלשה די נדירה של בנדר הורידה עוד יותר, אבל לאחר מכן וולטר טבארס חזר לשלוט בצבע ולא אפשר לאף אחד לעצור אותו. ריאל שוב עלתה ליתרון דו ספרתי, 45:58, ואנתוני רנדולף קבע 50:62 לפני עשר הדקות המכריעות.
הרבע האחרון לא הביא בשורה מיוחדת, ובו ריאל המשיכה לשייט עד לניצחון בהפרש המשכנע. נקודות של רנדולף ויול עזרו להפרש לתפוח, ושלשה של רודי פרננדס קבעה את הפרש השיא, 56:75. האנטר וג’ונס ניסו למזער נזקים, ובסופו של דבר תוצאת הסיום הייתה 63:79 לריאל מדריד.