הצהובים חגגו ניצחון על האדומים בהיכל. קול: “כמנהיג הקבוצה אני מנסה למצוא דרכים לעזור לה. הפעם קלעתי, שיחקנו כקבוצה ואני שמח”
מכבי FOX תל אביב ניצחהאת הקלאסיקו הישראלי השני העונה מול הפועל ירושלים. האדומים הובילו לאורך שלושה רבעים אבל ב-10 הדקות האחרונות הצהובים הפכו את התוצאה ורשמו 74:77 לאחר שכבר פיגרו ב-12. נוריס קול הצטיין בשורות המארחת עם 22 נקודות, מייקל רול הוסיף 13 עבור מכבי שהשלימה סוויפ על הקבוצה מהבירה.
המאמן נבן ספאחיה הגיב לניצחון הדרמטי: “נלחמו ולא ויתרנו, ברבע האחרון מצאנו חמישה שחקנים שיודעים להגן. אמרתי לשחקנים במחצית ‘בואו נשחק הגנה’, אבל הרבע השלישי היה אפילו יותר גרוע. אני רוצה לברך את השחקנים. אנחנו מאוד מאוד עייפים, פייר ג’קסון שיחק חולה. לפני המשחקים, אנחנו צריכים עוד יום מנוחה. צריכים את האנרגיה בחזרה. שיחקנו 50 משחקים העונה, יש קבוצות בליגה שלא שיחקו אפילו 20”.
המצטיין נוריס קול אמר בסיום: “כמנהיג הקבוצה אני מנסה למצוא דרכים לעזור לה. הפעם קלעתי, שיחקנו כקבוצה ואני שמח”. השחקן התייחס למשחק ההגנה שניצח עבור מכבי את המשחק ברבע האחרון: “היא הגיעה כשהיינו צריכים אותה. אנחנו צריכים להמשיך לעשות הגנה חזקה”.
מנגד, המאמן המפסיד עודד קטש אמר: “היה חסר לנו קצת שקט נפשי ברבע הרביעי. שיחקנו מהר מדי. בלי לעשות מה שרצינו מבחינה התקפית. הושפענו מהלחץ שלהם. עשינו משחק טוב ולכן יש תחושת פספוס. דייסון זעם על הספסל? לא קרה כלום. לפעמים שחקנים לא אוהבים החלטות כאלו ואחרות. נמשיך לדבר על זה לא פה, זה לא אמור לקרות. השחקנים שלי מקצוענים לא צריך להרים אותם. צריך לעשות שבוע אימונים טוב ולהגיע למשחק הבא”.