האלופה חגגה בהיכל על חשבון הצפוניים עם 6 שחקנים בדאבל-פיגרס, בראשם סורקין עם 20. בשלישי: מילאנו מגיעה ליד אליהו
ככה מתחילים שבוע. מכבי Playtika תל אביב סיפקה הצגה בהיכל והביסה 82:113 את הפועל גליל עליון, בדרך למאזן 7:13 בליגה. שישה שחקנים קלעו בספרות כפולות, בראשם רומן סורקין עם 20 נקודות, באחת ההופעות היותר טובות של הצהובים בליגה העונה. ביום שלישי מצפה לאלופה אתגר קצת יותר גדול, כשאולימפיה מילאנו תגיע למשחק ראשון מבין שניים ביורוליג השבוע.
מהלך המשחק
מכבי עלתה למשחק כשבחמישיה נמצאים קינן אוואנס, סקוטי ווילבקין, קיירי תומאס, דריק וויליאמס ורומן סורקין. היריבה מהצפון פתחה עם אייק איירבו, שאבון לואיס, די.ג’יי קנדי, נמרוד לוי וגבי צ’אצ’אשווילי.
האיש של הצהובים בתחילת המשחק היה קיירי תומאס, שקלע 8 נקודות מוקדמות, כולל שתי שלשות. מנגד, ההגנה של מכבי התקשתה לעצור את הקלעים של היריבה, כשאיירבו ולוי מסדרים לה 10:16 מוקדם. וויליאמס עלה מהספסל ומיד תרם 5 נקודות, שהזניקו את מכבי לריצת 3:18 שכללה גם דאנק של זיו. אחרי רבע אחד, מכבי הובילה 22:28.
תומאס המשיך להיראות נהדר בתחילת הרבע השני, ועם השלשה השלישית שלו הגיע ל-12 נקודות. זיו צלף גם הוא מעבר לקשת ומכבי עלתה ל-24:36. הצהובים המשיכו לרוץ ונעזרו בדאנקים של סורקין ואחד של וויליאמס כדי לשמור על פער דו-ספרתי, 34:48, כשרק איירבו מונע מהיתרון לצמוח יותר. עוד ריצה קטנה לסיום המחצית, עם סל על הבאזר של ווילבקין, ומכבי הוליכה 38:56 בהפסקה.
המכבים עלו למחצית השניה בדיוק כמו שסיימו את הראשונה, כשוויליאמס ואוואנס צולפים מעבר לקשת, הפורוורד מוסיף חסימה גדולה וזיו ממשיך עם דאנק במתפרצת ומסירה לאלי-אופ של ריינולדס (51:72). את הרבע ההתקפי הנהדר סיכמה מכבי עם שלשה של זיו, שהובילה את הקבוצה לרבע האחרון כשהיא מחזיקה ביתרון 62:86.
הרבע האחרון כבר הפך לשואו-טיים, עם דאנק של תומאס במתפרצת ושלשה של סורקין, בדרך ל-66:97. גם ברנדוויין עלה מהספסל ותרם את חלקו, בעוד שבלייזר צלף שלשה מהפינה. זה נגמר ב-82:113 נהדר שפותח את השבוע ברגל ימין.