פרויקט "ONE TEAM" הינו פרויקט חדשני מטעם הנהלת היורוליג ומטרתו להשיג השפעה חברתית אמיתית בקהילות שלנו בעזרת רוח הספורט ועוצמתה החיובית.
שיתוף הפעולה נעשה עם בית השנטי אשר פתח לראשונה את דלתו לבני נוער בשנת 1984, משמש גם כבית זמני, וגם כמסגרת ארוכת טווח לנוער בורח וחסר קורת גג, בגילאים 14-21 ללא הבדל דת, גזע, מין או מגדר. בבית השנטי נמצאים בני נוער וילדים בסכנה מיידית העומדים בפני הידרדרות לאלימות פיזית, ניצול מיני, עבריינות, זנות וכיו"ב.
אנו מקווים להעניק כלים לקהילה הנבחרת בהתמודדות עם בעיות אשר מלוות אותם בחיי היומיום דרך אימוני כדורסל, ערכים מעולם הספורט, חיבור לקבוצה לאוהדים, למועדון ובכך להשיג השפעה חברתית אמיתית. אין הדבר פשוט לערב ילדים אלו בפעילויות ספורטיביות, אך אנו בטוחים שלימודי כישורי חיים תוך השימוש בכדורסל ישפר את מצבם בהווה ובעתיד.
המפגשים מתקיימים מידי שבוע בין 2-3 שעות ובהם אנו מתמקדים בעיקר בתקשורת בין אישית, עבודה קבוצתית וחיזוק הביטחון העצמי, תוך כדיי תרגילים ומעקב פעילות, על מנת לוודא שהמשתתפים הבינו את מטרות המפגש. במסגרת הפרויקט נפגשו ילדי בית השנטי עם שחקני הקבוצה והצוות המקצועי של מכבי אלקטרה ת"א, מפגש זה ותשומת הלב לה זכו ילדי בית השנטי יצר בהם תחושת שייכות ועורר בהם השראה רבה.
לפרויקט ONE TEAM יש המון עוצמה לשדר ערכיים חיוביים לחברה. כל הקבוצות יחד הינן כוח אדיר. אין תקדים לכך באירופה, אפילו ברמה הבינלאומית אין תקדים ליוזמה חיובית שבה מועדונים שונים שמים את יהבם יחד.
