בפברואר האחרון, פוניטקה בן ה-29 מצא את עצמו במרכזה של מלחמה אדירה בין רוסיה לאוקראינה. הסמול פורוורד (1.98 מטר) כבר חשב שהוא סוף סוף מצא בית במדי זניט סט. פטרסבורג. אחרי הכל, הוא עבר במדי לא פחות משבע קבוצות עד גיל 26, כשחתם בקבוצה התכולה ב-2019, ובאף אחת הוא לא נשאר זמן רב כל כך כמו בזניט. אבל הפלישה הרוסית לאוקראינה, שעמה באה השעיית הקבוצות הרוסיות מהיורוליג, אילצה אותו לחפש יעד חדש.
את העונה שעברה הוא סיים במדי רג'יו אמיליה האיטלקית, אבל לכולם היה ברור שזה רק סידור זמני. אחרי הכל, בזניט הפך הפולני לשחקן יורוליג מצוין בעזרת יכולות התקפיות מגוונות והרבה אגרסיביות. וכדי להבטיח לעצמו עוד חוזה ביורוליג, פוניטקה ידע שהוא צריך להרשים גם ביורובאסקט במדי נבחרתו.

ובכן, כאן העניינים הופכים להרבה יותר עסיסיים. כי סביב מתאוש פוניטקה ריחפה במהלך היורובאסקט עננה תקשורתית שהסעירה את כל פולין. אחיו של מתאוש, מרסל, האשים בחריפות את מתאוש לפני הטורניר. לטענת מרסל בן ה-25, שוטינג גארד שמשחק בסראגוסה, אחיו גרם לכך שהוא לא הוזמן לסגל הנבחרת.
מתאוש, כמובן, הכחיש בתקיפות את ההאשמות, והסביר את הסיטואציה בראיון בארצו. "אני רוצה לראות ראיה אחת שהצבתי אולטימאטום כזה", אמר הפורוורד הפולני, "כמובן שעכשיו, אחרי מה שהוא אמר, אין שום סיכוי שאשחק איתו באותה קבוצה. וחוץ מזה, אני מאמין כדי לבנות קבוצה צריך אנשים עם אופי, לא כאלה שבוכים בפומבי ומרחמים על עצמם".
רגע, למה בכלל שני האחים לבית פוניטקה כל כך כועסים אחד על השני? למתאוש יש הסבר: בגיל 19, לטענתו, ההורים שלו דרשו ממנו לבחור בינם לבין זוגתו, שמאז הפכה לאשתו. "בחרתי את המסלול שלי בחיים", הוא הבהיר, "מאז אותו רגע, אשתי ואני סופגים מההורים שלי עלבונות כל הזמן, ומרסל הצטרף אליהם בהמשך. בכל פעם שהוא היה זקוק לעזרה שלי, גם עזרה כלכלית, לא סירבתי. והוא עדיין ממשיך להעליב אותי ולזלזל ביכולות שלי ככדורסלן".

את העימות הזה, לדברי מתאוש, כבר אי אפשר לפתור. אבל הוא לא גרם לו לאבד ריכוז על הפרקט, כשהוא לבש את מדי פולין. להיפך, אולי זה מה שנתן לו עוד קצת דלק. כי פוניטקה היה נהדר ביורובאסקט והוביל את הפולנים לאחת הסנסציות הגדולות בטורניר. ברבע הגמר נגד לוקה דונצ'יץ' וסלובניה, פוניטקה לקח דף מהספר של כוכב דאלאס ורשם את הטריפל-דאבל היחיד בטורניר (והרביעי בתולדות היורובאסקט. עם 26 נקודות, 16 כדורים חוזרים ו-10 אסיסטים, הוא הוביל את נבחרתו ל-87:90 ולחצי הגמר - משהו שפולין לא עשתה מאז 1971.
פולין סיימה את האליפות במקום הרביעי, כשפוניטקה מחזיק בממוצעים של 13.4 נקודות, 5.7 אסיסטים, 5.3 ריבאונדים ו-1.6 חטיפות למשחק. באופן טבעי, הוא הפך לסחורה חמה. באסקוניה ובולוניה הביעו בו עניין, אבל הוא בחר בהצעה של פנאתינייקוס. "כשמועדון כמו פאו פונה אליך, זו לא החלטה קשה", הסביר.
בארבעת משחקי היורוליג הראשונים שלו עבור הירוקים מאתונה, המאמן דיאן ראדוניץ' משתמש בפוניטקה כקלף מהספסל. הפולני גומל לו עם 8 נקודות למשחק, כולל ה-מהלך של של פנאתינייקוס עד כה העונה. בשניות הסיום של קרב צמוד נגד הכוכב האדום בבלגרד במחזור ה-2, פוניטקה חטף כדור וסיים את המתפרצת עם כדור בתוך הטבעת. הסל הזה העניק לפאו את הניצחון היחיד שלהם עד כה ביורוליג. האם הוא יעשה את ההבדל גם ביד אליהו?